Tirsdag
27
mars
2012
07:10
bflyens bilde

Om oss

Se utskriftsvennlig utgaveSe utskriftsvennlig utgaveSend via e-post

201203270914

Travelhack  er startet som et forsøk i 2012 i forbindelse med InformNorden. I 2014 er det en del av et forskingsprosjekt under Transnova med finansiering fra en rekke større aktører i kollektivtrafikkbransjen.

Personene bak Travelhack Digital Innovasjonskonkurranse er:

DSC 0003 2

Bent Flyen: Initativtaker Travelhack 2012 som til daglig jobber med sanntidsinformasjon i NSB. Bent har vært ansvarlig for:

  • Det først tilgangen til eksterne data hos Trafikanten gjennom Opera widgets
  • Prosjektleder for nye trafikanten.no og m.trafikanten.no
  • Inititativtaker og ansvarlig for Trafikantens mobilapplikasjoner, labs.trafikanten.no samt åpne data
  • Ansvarlig for Sanntidsforum, første samling for alle som jobber med sanntidsinformasjon i Norge
  • Fremforhandlet det første API for sanntid fra Jernbaneverket og var med på implementasjon og testing

 Bent sverger begge til Mac.

Epost: bent.flyen krøllalfa travelhack.no
Twitter: bflyen
LinkedIn: bflyen

 

Anders Hjalmarsson

Anders arbetar på Viktoria Swedish ICT (www.viktoria.se). Han är “pappa” till Travelhack-konceptet som i sig är en produkt av ett forsknings- och innovationsprojekt i Sverige med målsättningen att stimulera hållbartvardagsresande. Travelhack 2011 genomfördes i Göteborg, 2012 genomfördes tävlingen i Oslo och 2013 arrangerades tävlingen i Stockholm (www.travelhack.se). Tävlingen är en del i Anders forskning att studera hur öppen innovation baserat på öppna data kan katalyseras av innovationstävlingar. Parallellt med Travelhack 2014 arrangeras Volvo Car Challenge 2 samt Goods Transport Challenge i Göteborg. Anders är därutöver assistant professor vid Högskolan i Borås.

Jo Herstad

Jo Herstad jobber ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo.   Han er interessert i menneske – maskin interaksjon, universell utforming og utvikling av mobile tjenester.  Dette er tema som han forsker og underviser i.